Wie ben ik
Sinds 1999 werk ik als senior adviseur en adjunct directeur en sinds 2005 als aandeelhouder en directeur bij Aequator.
We spreken zowel de taal van de boer als die van de bestuurder en beleidsmaker en zijn mét onze kennis van de inhoud een sterke partner in de ontwikkeling en uitvoering van beleid. Onze opdrachtgevers zijn: ministeries, waterschappen, terreinbeherende organisaties, gemeenten, belangenbehartigers, verzekeraars, rechtbanken en, last but not least, boeren en andere grondgebruikers.
Projecten
Handelingsperspectieven Bodemdaling Groene Hart:
-
- in opdracht van de provincie Zuid-Holland geef ik leiding aan een onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met Ecorys, naar de handelingsperspectieven van diverse doelgroepen (overheden, agrariërs, ondernemers, bewoners en terreinbeheerders). Het onderzoek legt een zowel kwantitatieve als kwalitatieve basis voor de meting van de impact van projecten uit de Regiodeal Groene Hart. De nulmeting in voorjaar 2021 wordt eind 2023 daartoe herhaald.
Programma Verrijkende Landbouw: in opdracht van het Uitvoeringsprogramma Bodem en Ondergrond en i.s.m. RHDHV, RiBuilt, Kadaster en Wij.Land heeft Aequator Groen + Ruimte de spelregels en randvoorwaarden voor een volhoudbaar landbouwsysteem anno 2050 vanuit de perspectieven Land, Waarde én Mens verzameld en gesystematiseerd. Zelf was ik als lid van het kernteam verantwoordelijk voor de oriëntatie Land. Zie voor nadere uitleg en producten, inclusief presentatie en eindrapportage: www.verrijkendelandbouw.nl
Boer bij Kennis: in opdracht van het ministerie van LNV ben ik als projectleider verantwoordelijk voor het aanbieden van een breed spectrum aan trainingen op het vlak van bodem, water en klimaat. Doelgroep van de cursussen en webinars zijn de erfbetreders van boeren in heel Nederland: zowel adviseurs als loonwerkers. Het project wordt uitgevoerd van het programma Slim Landgebruik van WEnR, in samenwerking met Aeres Hogeschool.
Mavo Diami: in opdracht van de Netherlands Space Organization levert Aequator Groen + Ruimte een essentiële bijdrage aan de totstandkoming en uitvoering van een meerjarig project waarin remote-sensing technieken en producten worden ingezet om de landbouw in Angola te verbeteren. Daarin werken wij samen met de ngo WorldVision uit Amersfoort, de Nederlandse onderzoeksinstellingen eLeaf, FutureWater, Weather Impact en Ghaiavision en diverse Angolese universiteiten, overheden en bedrijven uit de agrosector.